Hoppa till innehåll

Her Sound och Oliver C. R.

  28 januari 2024 18:00 - 20:00 Badhuset, Nygatan 46 Falkenberg

  En poetisk musikföreställning

  Singer-songwriter Her Sound och scenpoet Oliver Cruz Rankovic skapar tillsammans en föreställning som innefattar hela känslospektrat och berör teman såsom identitet, samhällskritik och kärlek av alla dess slag. Som psykologer tar de dessa områden in i konstens värld för att dela med sig av sina erfarenheter och perspektiv. Av kvällen kan du förvänta dig poesi av spoken word-karaktär varvat med texter klädda i alternativ popmusik samt en kombination av de två.

  Her Sound

  Låtskrivare, artist och producent som gör allt från första textraden till inspelning på egen hand. Till vardags heter hon Anna och är nyinflyttad i Falkenberg. För några år sedan tog hon tjänstledigt från jobbet för att gå på folkhögskola och ägna sig helhjärtat åt låtskrivande och musikproduktion och släppte hösten 2021 sitt egenproducerade debutalbum This Is Your Wake Up Call. Musiken har det akustiska pianot och texterna i centrum och skapar ett sound inom pop, jazz och rock. I sitt arbete som psykolog har hon träffat många människor i utsatta situationer och skriver en del av sina låtar på temat psykisk ohälsa. För närvarande jobbar hon på nya låtar och hämtar inspiration från att nyligen ha blivit mamma och den berg- och dalbana det innebär att vara nybörjare som förälder. Under kvällen bjuder hon både på godingar från skivan och nyskrivet material – vissa låtar provar hon inför publik för första gången. 

  Länkar: 

  Her Sound | Spotify
  Her Sound (@her.sound) • Instagram photos and videos
  Her Sound
  Her Sound – YouTube

  Oliver Cruz Rankovic

  Ursprungligen från Malmö, en scenpoet som tävlar i poetry slam och har representerat Göteborg i SM vid två tillfällen, förhoppningsvis på väg mot sitt tredje SM. På dagarna arbetar han som skolpsykolog på två grundskolor i Bergsjön, Göteborg. Oliver skriver – ofta på sena nätter – texter som i första hand är ämnade att höras, inte bara läsas, och framför dem gärna inför publik. Dessa “texter för öron” handlar om allt från kärlek och identitet till segregation av olika slag, där starka känslor är ett ständigt återkommande tema. Med stor inspiration från hiphopen är texterna i mångt och mycket skrivna på rim i en stil som liknar rap, men i en något friare form då texterna inte är bundna till beatets ramar. Detta ger ett extra fokus på texterna, men man kan höra och känna en inre rytm som lyser igenom i Olivers framföranden. Inför och under denna föreställning prövar han sina vingar genom att, för honom äntligen, kombinera sina texter med musik.

  Med följande utdrag ur en text skriven för just detta evenemang, önskar vi er välkomna:

  Vi hoppas på att 
  fånga er uppmärksamhet
  Bara denna lilla stund,
  Att ni lutar er tillbaka,
  stänger ögonen blund-ar
  Eller håller dem öppna,
  Gör det som känns bäst
  Gör det som är lättast
  Som får er att känna mest
  Välkomna till denna
  verbala musikala fest.

  Pris: 150 kr